Thursday, October 28, 2010

DonT JudgE a CookieS bY itS LooK


jgn menilai buku berdasarkan kulitnya a.k.a jgn menilai org drp rupanye....
di zaman ini, perumpamaan ini sgtla elok dipraktiskan dlm khidupan sehari2....
ok bkan nk kata bhawa yg cntik tu sume x elok tp KEBANYAKAN...
(sape yg trasa dgn statement ini sy minx ampun sgt2 la ye... sbb ini based on my xperience...)
blom tntu lg yg cntik luaran itu juga cantik di dlm...
sbb cntik luaran ni kdg2 ska gak berpura2 a.k.a talam bermuka-muka...

ad gak yg kta nmpak dia cam SO-SHIAL but stlah kta knal ngan dia, tau hati budi dia...
dia xlah steruk yg kta sgka.... yg SO-SHIAL ni kdg2 lebih baik drp yg x SO-SHIAL ni...
sblom wat statement ni mmg sy da alami nye dahulu...
bkn dibuat ats dasar suka-blsah je-jnji syok...

ni sy nk share ngan para pmbaca bhawa skarang ni, kta xleh nk menilai org melalui luaran shj..
tp slalunye first impression akan menunjukkan karakter seseorg... btol x..???
but 1st impression are not always right...
kta kene tgk org tu brpuluh xpn bratus kali bru la kta tau cmne prangai ddia sbnarnye...
(yela kalo ari2 tgk bkn pndang prtama da..)

so moral of the story, jgnla jd spt org yg disebutkn di ats...
biar la ati kita cntik x kra rupa kta cmne skalipn....
sbb bila ati cntik, of course la prangai pn elok n org pn makin rmai yg suka n syg....

3 comments:

~sHy~ said...

betul......
sekarang ni pon ramai yang tengok luaran je..x kaji betul2 dalaman..
harap luar je cantik tapi dalam so-shial tak guna jugak....

shaiful shafian
http://shaifulshafian.blogspot.com/

miss kecik said...

dear, rindu awk! huu

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Followers