Thursday, October 28, 2010

DonT JudgE a CookieS bY itS LooK


jgn menilai buku berdasarkan kulitnya a.k.a jgn menilai org drp rupanye....
di zaman ini, perumpamaan ini sgtla elok dipraktiskan dlm khidupan sehari2....
ok bkan nk kata bhawa yg cntik tu sume x elok tp KEBANYAKAN...
(sape yg trasa dgn statement ini sy minx ampun sgt2 la ye... sbb ini based on my xperience...)
blom tntu lg yg cntik luaran itu juga cantik di dlm...
sbb cntik luaran ni kdg2 ska gak berpura2 a.k.a talam bermuka-muka...

ad gak yg kta nmpak dia cam SO-SHIAL but stlah kta knal ngan dia, tau hati budi dia...
dia xlah steruk yg kta sgka.... yg SO-SHIAL ni kdg2 lebih baik drp yg x SO-SHIAL ni...
sblom wat statement ni mmg sy da alami nye dahulu...
bkn dibuat ats dasar suka-blsah je-jnji syok...

ni sy nk share ngan para pmbaca bhawa skarang ni, kta xleh nk menilai org melalui luaran shj..
tp slalunye first impression akan menunjukkan karakter seseorg... btol x..???
but 1st impression are not always right...
kta kene tgk org tu brpuluh xpn bratus kali bru la kta tau cmne prangai ddia sbnarnye...
(yela kalo ari2 tgk bkn pndang prtama da..)

so moral of the story, jgnla jd spt org yg disebutkn di ats...
biar la ati kita cntik x kra rupa kta cmne skalipn....
sbb bila ati cntik, of course la prangai pn elok n org pn makin rmai yg suka n syg....

Tuesday, August 3, 2010

WaZZuP....

sudah agk lama aku x update blog....


tambah2 sjak keje nie.... bz la skit.... pastu blek mlm lak tu....


blek lak dlm kul 11 lbih, alih2 smpai umah tenet kdg2 ad, kdg2 xde....


huhuhhu... besela, menumpang wireless la katakan.... hehehe....


n disebabkan aku da keje la aku xleh nk luangkn masa hanging out ngan geng2 ku time amik jubah aritu...


huhuhhu... sgt la sedih...


tgk diorg tgkap gmbar yg cntik2 lg aku sedih... waaaa....


tp nk wat cmne.... da berkomitmen... heheheh....


xpe2 yg pnting time konvo mmg akn aku tgkap gmbo ngan korg2 sume... WAJIB..... NO EXCUSE.....


so, see all of u @ convo time..???


hehehehe....


seriously, aku rndu sgt2 kat korg so damn much...  n ngan jmpa bpak skjap ari tu x menghilangkan kerinduan aku kat korg.....

Saturday, July 3, 2010

aBouT 1 MoNTH uNTiL CoNVo....


daripada sumber2 kwn2 ku, aku grad 10/8....

pastu esoknya da ari 1st puasa.... hehehe....

yeehaa...!!! x sbr la nk grad n jmpa kwn2 aku blek....

sgguh rndu banget sm kamu sume.....

nk jumpa tika, nana, ecah, kaka, gaga, mizan n sume dak2 oleo yg len...

akhir skali, MY LIFE WOULD SUCK WITHOUT U ALL.... =)


p/s: nk kene cpat2 mohon cuti neh... hehehe.... amik lm skit la...

Sunday, June 20, 2010

SeLaMaT aRi BaPa eN. RaHiM....



to en. rahim,


seisi keluarga mu ingin mengucapkan selamat ari bapa dan tq kerana telah menjadi bapa sy sejak dilahirkan....
terima kasih di atas segala pengorbanan yg telah kamu lakukan dan menjadi sebahagian daripada hidup anak2 kamu....
mybe u're not the best dad in the world, but u're the greatest dad i've ever had....

thank u n happy father's day....

n happy fathers day kepada bapa2 lain juga....=)



Monday, June 14, 2010

CuTi YG.....


yg pe..??? yg bosan.... ye... BOSAN..... huhuhuh.....

mengenangkan adik2 aku yg bkal g smbung blaja blek n aku da abes lg wat aku rs bengang....

arghhh... makin jdi gila aku duk umah....

Tuesday, June 1, 2010

SeVeN...7...TuJuH



pada ari ni aku merasa sangat bersyukur n bertuah n bangga n terharu kerana dilahirkan pada 7/7....

sumenye gara2 entry nie....


p/s : alhamdulillah... wat aku semangat nk jadi budak yg lebih baik..

Thursday, May 27, 2010

CHoC CHiP CooKieS.....

hello... lama x menaip kat blog... hmmm... besela, xde kesempatan sebab laptop yang sering bertukarganti owner n talian internet curi yg x berapa tetap.... hahaha... 




so semalam baca post tika leh, dia wat kek batik... hehehe.. mai la bagi aku rasa gak skit air tangan ko.... hohoho.... aku lak wat kek batik minggu lepas untuk adik aku sempena hari guru kat sekolah dia... so dia nak bagi kek batik tu kat cikgu2 dia sebagai hadiah... then, if cikgu dia tanya sape yg wat, dengan bangganye dia cakap dia.... cehhh... nak gak nama... but cikgu2 dia kata sedap sangat.... n nak resepi.... hahaha... tapi aku malas nak tulis balik resepi dia... ni pn amik dalam buku resepi purba turun-temurun dari mak aku... hahaha...




so semalam tika leh wat kek batik, aku lak wat choc chip cookies..... disebabkan aku ad choc bar, so aku wat choc chip sendiri.... huhuhu... adik aku min kata, " asal ko nak wat keje susah..??? beli je la choc chip kat kedai..." n aku besela, xnak membazir.... x baik punya.... hehehe....













ni memang wat sendiri eak... bukan beli pastu aku display semata.... walaupun rupa x macam famous amos tapi sedap cam famous amos.... hehehe.... 




p/s : next one... aku akan wat kek coklat sihat.... nantikan....

Friday, May 21, 2010

PaBiLa KeKeRiNGaN $$$$....



bila da abes study nie..... $$$$ makin kering dan hampir kehabisan... time nie la aku rasa x syok sangat2....
sebabnye...????


AKU X DAPAT NAK SHOPPING..... 



but, luckily aku bukan la jenis shopaholic sangat... just rasa x dapat beli sesuatu barang yang aku nak sangat...
contohnya, skang ni aku nak sangat beli satu seluar skinny ni.... tu je... wat masa skang la.... heeee....


n bila da jadi camni,  baru la terasa nak cari keje cepat2, nak pegang duit... sebab at least dapat gak beli benda yang diidamkan... so bermulanya aktiviti membuat keje2 sambilan... heee...




p/s: insyallah ada rezeki dapatla keje x  lama lagi.... part time pun ok what...??? right...??? janji ada income n $$$$$... hehehe.....


p/s lg: adik aku nye passion to shop lagi tinggi dari aku... TERBUKTI...!!!! n bukan sorang tapi kedua2 adik pompuan aku....

Wednesday, May 19, 2010

BuKaN DeSPeRaTe HouSeWiFe....

entry kali ni bukan pasal siri desperate housewives yang kat 8tv @ star world tu ye... hehehe.... 
sori la lama x update... sebab kadang2 x tau nak taip pe....
da seminggu duk umah selepas abes degree.... jadi penganggur....
x carik part time lagi... tapi nak hoyeh2 lagi.... n just wat job kat umah...
job kat umah cam suri rumahtangga la.... housewife la... tapi x la desperate.... heeee....


so kat umah, keje ni aku wat EVERYDAY.... ok..??? bak kata miya aku ni O.R.G. GAJI.... hahaha...

  • basuh, sidai n lipat kain....
  • bagi rabbit2 ku mamam.... 
  • cuci pinggan
  • kemas umah
  • masak-masak
  • jahit baju.... (baju kurung...)
  • tengok tv
  • ZzZzzzzzz......
memang sume job ni cam bekalan atau persediaan untuk menghadapi alam berumah tangga...
tapi, masalahnye, aku lambat lagi kawen... huhuhu....

n ada gak benda yang aku nak wat time kat umah cam
  • nak wat cream puff n cheese tart (mak aku kata tunggu cukup bulan, gi carrefour, beli bahan...) also blaja wat dessert len2...
  • hmmmm.....
  • apa lagi eak...???
  • AKU DA X TAU... huuu... tu je la kot yg aku nak wat dalam masa terdekat nih....

p/s : entry berikutnye aku letak pe yang aku masak la ari2.... hahaha....

x lupa.... hepi bersday to misz mizan.....
semoga panjang umo n dimurahkan rezeki....
i miss u n love u dear...
XOXO....


Friday, May 7, 2010

iT'S oVeR......

ari ni, telah tamatlah hidup saya sebagai seorang mahasiswi UKM... heeee.... sebab da anta tesis berjilid kat pejabat petang tadi... so officially, saya da abes DEGREE... hoyeh2.... bak kata akak ofis tadi : " so skang ni tunggu nak konvo je la..." 

insyaallah, kalo result aku ok... dapatlah jumpa balek kengkawan time konvo.... kita tangkap2 gambar ye nanti... jadi, akan berusaha gak carik duit nak beli SLR.... FIGHTING...!!!

kepada kawan2 oleokimia lain yang sama ngan aku, yang da anta jilid tesis... aku ucapkan tahniah sebab da abes.... x lupa gak ucapan thanx sebab sudi jadi kawan aku even aku ni mereng2 sikit.... n speakerbox ye... hehehe.... aku minx ampun di atas salah silap aku da wat kat korang selama 3 tahun  berkawan n thanx for everything guys...

menghabiskan sisa2 masa terakhir di UKM bersama orang2 tersayang (cewahh...) buat aku rasa sedih la... huhuhu... nanti da xleh nak gelak2 sangat, cakap banyak2 n da xde da rasa sentap2 nie.... n seriously aku akan merindui itu semua.... kepada kawan2 kajai ku... i love u all...

I'M GONNA TREASURE ALL OF THE MEMORY WE'VE CREATED ALONG THE TIMES n MISS U ALL n also THANX FOR EVERYTHING. 


seriously, aku da rasa sebak... huuuu....






Wednesday, April 28, 2010

DeBaRaN YaNG RiLeKs.....



kepada kawan-kawan seperjuangan yang bakal berhadapan ngan viva dan sedang berhadapan dengan viva, GOOD LUCK N ALL DA BEST diucapkan... semoga korang dapat buat yg TERBAEKK... 

aku doakan semoga korang berjaya ari ni, sok dan lusa.... x lpa jga ari jumaat depan..!!!!

WISH ME LUCK TOO...!!!!

P/S: praktis jgn x praktis.... sambil perut bunyi2 minx makanan... heee...=)



Tuesday, April 27, 2010

SeMaNGaT...!!!

yieehaaaa.... ari nie telah tamatlah segala exam yang telah aku tempuhi selama 3 tahun sepanjang bergelar mahasisiwi....cewahhh... ayat.... x tahan...  walaupun menjawab dengan x brape cemerlang tapi gembira sebab no more books, no more notes, no more slides....

maka, sedang berjuang untuk menghadapi viva sok... yg baru diketahui pagi tadi bahawa ianya telah bertukar tarikh.... tp xpe... abes awal.... so malam ni akan praktis ngan kawan2 kajai bagi menghadapi viva sok...

saya perlukan SEMANGAT..... MARILAH BERSORAK untuk SAYA...!!!! YEAH....

tp... nak hoyeh2 jap ye... hehehe....

p/s : to nana n tika leh, anda WAJIB tlg sy malam ni senagai persediaan saya untuk viva sok ye... HARAP MAKLUM... heehhe...

Wednesday, April 21, 2010

MoSKiTo....

asal aku ingat ari ni ari selasa eak...??? padahal da ari rabu..... mungkin sebab mau lambat2 kan masa untuk jawab last paper n hadapi viva NEXT WEEK.... tapi pape pun aku akan wat yg TERBAEKK.... n BERSERAH PADA TAKDIR.... hehehe....

ari ni aku da plan dari malam tadi yg aku nk selesaikan hal yang blom selesai kat fac... so awal gak aku bangun selepas tido awal mlm tadi... hehehe.... pegi fak nek la moto... moto yg xde masalah.... LAGI.... sebelum pegi aku check la minyak... oooh.. da sikit.... so dalam kpale da set pas gi fac nak gi isi minyak.... then, bermula la perjalanan aku gi fac.... da selesai, aku pun kluar ukm gi stesen minyak shell kat bangi... still moto aku ok je... no problem....

dalam perjalanan tu aku sipa berkira2 brape hengget aku nak isi... kalo rm3 takut x penuh, tapi kang kalo rm4 terpenuh lak.... xkan nk isi rm3.50...??? cam merepek je.... so aku wat keputusan isi rm4... kalo terpenuh kang minx la bakinya... hehehe... even 20 sen pun berharga skang.... sambil2 tggu tangki penuh, aku ingat nak gi pam tayar moto gak sebab rasa kempis sikit.... so plan pas isi minyak, gi pam tayar..... dengan tanpa syak wasangka, aku pun tekan la starter moto... xde bunyi.... selalunya bila tekan starter dia ada bunyi keteh, keteh, keteh.... ni xde langsung.... !! then, aku rasa aku mimpi kot... aku try lagi 2-3 kali.... pun xde bunyi.... HAISH..... aku da mula angin.... MOTO AKU ROSAK N KAT SHELL LAK TU....!!!! ARGHH.... camne nak balik ukm nih...??? aku da mula risau...

pastu aku alih moto kat tepi, bagi laluan untuk orang len isi minyak.... aku bukak skru kat seat n kat tempat letak kaki sebab nak check sama ada bateri @ fius dia yang problem.... yang dekat seat tu aku nak try start pakai screwdriver.... moto aku cacat sikit sebab xde starter manual tu... huhuh.... n dua2 x berjaya... aku kol orang tersayang n bagitau yg moto wat hal yg sama... LAGI.... n nasib bek dia on the way nak ke putrajaya, so dia la yang akan bawak moto tu ke bengkel.... sori susahkan u....

pastu, sambil tunggu orang tersayang datang, aku SMS tika bagitau moto aku rosak n aku terkandas kat shell... tikah yg terkejut n risau sebeb aku sorang2 telah contact nana, nak minx tolong jemput aku kat shell....
x lama pastu, nana lak SMS tanya aku di mana n nanti kalo dia da sampai bilik, dia jemput aku.... huhuhuh... sungguh terharu.... THANX DEAR NANA n TIKA.... ecah lak SMS tny nak gi makan x... aku pun yes sebab ada gak la kawan nak makan... THANX GAK ECAH sudi teman aku makan....

so, moto MOSKITO tu dihantar ke bengkel dengan cara orang tersayang aku berpaut pada pintu penumpang depan yg da dibukak tingkapnye, n nasib baik ada kawan dia skali... (maknanye gi putrajaya berdua nek kete).... so kawan dia drive n dia yg bawak moto tu sampai  bengkel... THANX n SAYANG KAMU... hehehe.... moto tu aku biar je kat bengkel n maybe petang ni aku baru gi tengok... so skang ni, aku BERSERAH PADA TAKDIR JE....


p/s: aku ingat ari ni ari yg bese2 je cam ari len2 tapi...... aish... malu aku kat shell tadi....
**kepada moto moskito ku, sampai ati lu wat wa camni, asal lu x rosak je kat kolej pas sampai wa kasi lu kenyang pun lu nak wat hal gak.... kang wa kurang sayang sama lu... baru lu tau....nanti tukar moto len baru tau....

Tuesday, April 20, 2010

xDe KeJe....

hari yg panjang bg aku hari  ni.... sbb aku duduk kat bilik xde wat pape... huhuhu.... haish.... asal la aku x balik je semalam....???? memang sungguh x best rasa cam xde benda nk dibuat..... nk layan FB da bosan, pastu nk layan citer xde yang best lak, wat masa skarang ni aku sedang menonton kembali rancangan kegemaran aku : : : FAMILY OUTING : : :  itu je la citer yg x membosankan aku.... hehehe....

sepatutnya, aku study kimia permukaan.... tp nak wat camne.. aku jenis yg lagi 2-3 ari nk exam baru nak bukak buku dan nota.... suka study last2 minit.... aku dpt sindrom study last minit ni dari mak aku... hahaha.... pastu mla la rasa x sedap ati sbb x abes study lagi.... mengong aku ni..... memang dr sekolah lagi camni la perangai aku... tp skang ni lebih baik sebab ad gak study.... time skola (spm) aku nk exam mmg aku x baca pape pun.... tp time pmr, bapak rajin gile aku.... aku pun xtau cmne aku leh bertranformasi jadi malas.... hahahah.... padahal suka gak jadi pemalas ni.....

ari ni rasa sunyi sangat sbb nana xde, tikah xde, kaka xde.... yg ada ecah je.... tp xleh nak kaco ecah sebab dia ada exam jumaat nie... tu pun tengahari tadi gi la makan kat kafe ngan ecah... time kasih cah sebab sudi teman n makan skali ngan aku.... malam ni plak aku buntu nak makan pe... n sorang2.... masih difikirkan lagi.... a x suka makan sorang2 sebab x rasa meriah... pastu xde orang nak borak ngan bergosip... huahuahua.... besela.... makan ramai2 kan baru syok...!!!

aik..??? nape tetiba rasa nak demam nih...??? sebab aku rasa sunyi ke...??? hahaha.... no comment.... xpe2 jap lagi aku telan panadol actifast k.... ke sebab aku x mandi lagi....??? kwang3....  ok la... aku nk gi wat pe yg patut dulu.... n nanti aku update entry lagi ye.... k, daaa...~~~~

p/s: * malas da nak letak tajuk entry dalam BI.... kadang2 boleh la...
         * skarang entry aku da panjang sikit.... ke panjang banyak...??? x leh kata dikarang secara ringkas da...
            * cuba untuk taip secara penuh, nak kurangkan penggunaan singkatan... nape..??? saje je.... heee....


Tuesday, April 13, 2010

1sT eNTRY FoR aPRiL....

bru ari ni nk update... igtkan da bkubur da blog aku nie....

yela, 13 ari bulan bru nk ad entry bru....

gilak..... tp nk wat cmne.... kat umah internet cam bskut chipsmore.... yela lgpun curik wireless jiran sebelah..... kejap ad kejap xde.... bkn lebih cip..... eh tak2... lebih internet lebih ceria.... tambah dgn adik2 yg jakun  nk men online game..... haish..... miya dgn game ala2 barbienya.... dhla prangai cam along bukit bruntung tp men game ......... no comment..... boboy pn lbih kurg gak ngan miya..... alla lak bla blek keje zupppp.... trus dduk dpn laptop aku..... nk men fb la, myspace la, blog la.... ntah ape pn aku da x sure...... n setiap kali bila time aku nk on9 msti jiran aku da ttup wireless dia.... huhuhu.... so cam aku ni menyepikan diri pegi bertapa kat gunung la gayanye.... sbb xde kabor brite, blog x di-update, fb x dibukak.... yahoo pn aku x bkak sbb nk huang email yg tah pape buat semak inbox aku je....
ok abes bab luahan ke-x-puas-hatian.....

arini, da start exam paper... iaitu paper kosmetik.... alhamdulillah bleh gak la aku jwb wlupun x gemilang, cemerlang, terbilang..... besela, aku bkn ulat nota, tp ulat game PS...... so time study week aku mghabiskan masa di umah so konon2 nye nk study la kat umah.... xde mknanye..... kat umah aku sibuk wat mende len yg lebih menggembirakan ati n otak aku.... bc nota mmg skadar scan je la.... sekali lalu je..... igt x hengat blkg kira.... hrapan agr next xm x cmnie ye.... jnji palsu aku tabur siap2 sbb mmg xkn trcapai oleh aku gamaknye..... hahahha....

time study week kat umah, aku x study kosmetik tp aku study mnde len.... tgh bosan mlm2 xtau nk wat ape pdhal byk je mnde nk wat, miya tnjuk kat aku pensel warna dia yg 36 batang tuh skali ngan buku mewarna dia.... dia suh aku kaler buku tuh..... aku mula2 cam mls sbb da bkurun aku tggalkan hobi kaler2 ni... last pn aku kaler2 time nk lukis peta geografi form 3.... pastu mn pnah da aku pgg pensel kaler.... x men la pnsel kaler, skang ni time pgg highlighter.... tp aku kaler gak sbb mood aku mlm tu cam bekk je... so aku pn kaler la smpai siap......

belle n cinderella..... cntik kn....???? cam o.r.i.g.i.n.a.l. eheheh....


bla da abes kaler tu bru la aku prasan yg aku msih lg ad bkat kaler2 nih wlupn da lm x kaler gmbr2 cmni....
last pn time skola rndah.... pastu tgn aku cam gatal nk kaler gmbar len tp.... aku bntutkan niat sbb lenguh tgn nk kaler 1 gmbr ni je.... ngan miya yg ttba dok igtkan aku jgn pkau byk2 sbb nnnt kene sharp kn pensel kaler tuh... kang pendek.... td dia gak yg beria suh aku kaler..... haish.... bingung aku...


p/s: blek umah lg sbb nk lyn citer adamaya ngan asmaradana...... sy suka sm itu shaheizy sam....

Wednesday, March 31, 2010

BoWL!NK FieSTa.....

ari ni, aku dan kengkawan se-course telah pergi berlibur dan berhibur.....

xnk cite pjg tp aku ltak la cket pic k....


gadisku...~~~

Tuesday, March 30, 2010

ReLieVeD n CReaTiVe....

rasa lega sgt2 pas submit draf tesis kat pusat semalam....

so ari ni aktiviti berjoli sakan telah bermula...

actually aktiviti tu da start semalam time lunch td coz g mkn kat 'azura baru'.... hahaha...

'azura baru' yg dmksdkn ialah mcD... mula2 igt nk mkn nsi campur pastu ntah cmne tkeluar plak mcD n x smpai seminit kata putus telah dicapai.... McVALUE LUNCH....!!!

pegi dgn tika leh, nana, kaka n mizan... ecah x ikut sbb dia da bli mknan.. huhuhu....


aktiviti yang dibuat adalah berdasarkan gambar di bawah: (ayat skema kesan wat n edit tesis...)

 hmmmm sdapnye 'cupcake' nie..... mai2 bli 'cupcake'...
(dari kiri : si botak-ius, si ma-merah, si idung-but  )

'cupcake' org lidi.... comelnye...~~~

so, pd sape2 yg nk tmpah 'cupcake' nie, leh KLIK DI SINI ye....

inform kat designer dia sndri....

heheheh.....

p/s: cupcake ini adalah rekaan oleh pihak yang berkenaan.....namun nama 'cupcake' tersebut merupakan rekaan oleh penulis... sori la kalo plik.... hahaha....

Monday, March 29, 2010

aWaRD LaGi.... YeaY...!!!

BeAuTiFuL BlOgGeR AwArd.... 
 


1. thank and link the person that gave u the award


^_^ time kasih kpd cik tika leh n cik dewi sbb sudi bg award nie... i really appreciate it....




2. pass this award onto 15 blogger you've recently discovered and think are fantastic 15 ??
haish... byknye nk kene tag.... tp xpe tgh rjin kan..? kan..?
- zara
-nana
-pemberi award 1
- kaka
-farae
-lyne
-yaya
-pemberi award 2 

- V
-liza
- idah
-dila
- sape lg..???
- hmmm....
- dan hmmmm lagi....


3. contact said blogs and let they've won the award
kpd nm yg tlah ditag, u've already being contacted....


4. state 7 things bout yourself

- student yg msih ditanggung oleh mak bapak n org trsayang...

-seorg yg kasar gns, ckp men lpas tp ati kental.. pigi dah....!!

- rs lega sbb da anta tesis yg menjadi nightmare sjak sebulan lalu... 

- adik2 sy cun2 kcuali miya sbb slalu men pns dia da glap....

- bru pas bergumbira di mcD...

- SAYA COMEL K.... ( btol x..??)

- i love music, jeans, ice-cream, sushi, shoes, etc... tp da
x ska sgt da ngan KETE TURBO.... XP



tu je... sekian, time kaceh... ^_^

HaPPY 'CoZ GoT aNoTHeR aWaRD....

wOw....
x sgka ad gak org nk kasi award kat aku...
terharu giler..... tp jap je la... hehehe....



kpd cik tika leh n miss lyne... tq very very much for this award....

# Thank & link the person that gave you the award.
 
#Pass this award onto 12 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.

cik zara - tukang introducer blog kat aku n sgt komited... truja tgk dia mnari nobody....

cik nanato - wlupn lmbt cket wat blog but her writing was cool... gaya ckap yg da ad smangat... hahaha...

cik tika leh - pemberi semangat sebab drp blog dia la aku trus ad smangat nk update blog slalu.... ayat kejam n sentap nye tp hati baekk....

cik kaka -  sekapal ngan cik nana n nukilannya menarik sbb ad slang utara.... n geng baca komik... nuahahaha....

cik farae - blog ngan entry yg best.... tp tuannya cam klaka2 cket, mmg slalu bkin aku ktawa.... hahaha...

cik lyne - never met in person, but blog dia sgt nice n chantekkk!!! orgnye pn cntik (cun.... hehehe)...

cik dewi - ska kaler blog dia coz semcm amn je... hehehe... in person, dia seorg yg lembut ati n penyayang.. ( xpnah lgsg nmpk dia mrah.... dewi mmg baik....)

cik liza - blog kamu sempoi mcn orgnye.... mula2 x caye ko dr pntai timur sbb xde rupa... hahaha...

cik V - nice blog n cute... fantastic coz dia 'akak' aku.... hehehe....

cik alia-kibum -  blog msakan jepun + korea slalu wat sy trliur.... sbb sumenya nmpk sdap...

cik idah - blog yg sempoi n mnarik.... orgnye pn sempoi gak n kdg aku ktawa tgk dia... hehehe...

# Contact said Blogs and let them know they’ve won the award. 
on my way but da contact... hehehe....


Wednesday, March 17, 2010

FIVE for eZd, NaNa,TiKaH, kAkA n eCaH.... BFF... hahaha....



 copy award nih macam dapat grammy award
- bagitahu siapa and link blog orang yang bagi award  nih
- tajuk post korang mesti ada perkataan 'FIVE' cam high FIVE, or 'FIVE je ker ?? 
tak kesah lah ape pe,, tapi tada 'FIVE'

tag ni cik tika leh yg bagi...
tq ye....
nah aku wat tuk ko... hahaha....



1. Five name that people called you
  • diana
  • ezd
  • ezdi
  • yana
  • nana

 2. Five important dates in your life
  • 0707
  • 0911
  • 1303
  • 1304
  • 2012... hahaha...


3. Five things you done yesterday

  • pi kelas dr rusli...
  • sembahyang
  • tido
  • makan benjo 2 biji
  • lepak kat zaba smbil tggu benjo....
4. Five ways to be happy
  • lepak2 ngan BFF....
  • tengok Family outiNg wlupn diulg2...
  • gosip ngan BFF... hahaha...
  • dengar lagu favorite
  • smile always.... =)
5. Five favourite movies
  • avatar
  • transformer 2
  • ice age 3 pdhal x tgk lg... hahaha...
  • action movie
  • movie yg x bosan utk ditonton....
6. Five favourite hobbies
  • online
  • tgk citer anime xpn pape yg best
  • makan
  • baca komik gempak starz
  • gelak
7. Five favourite peoples
  • ibu bapa
  • adek beradek yang cun melecun
  • kawan-kawan especially BFF
  • BF...
  • orang yang syg kat aku....hohoho....
8. Five favourite places for vacation
  • dalam rumah
  • depan TV
  • spa
  • salon
  • tmpat yg bleh shopping byk2 n murah... hahaha....
9. Five reasons your answer the survey
  • pmintaan cik tika leh
  • isi masa lapang...
  • sbg entry ari ni... hahaha...
  • da xtau nk tlis pe....
  • da nm survey... knala answer... hehehe...
10. Five persons to tag

Saturday, March 13, 2010

CoLLeGe DiNNeR : aWeSoMe...!!!!



date  :  12/3/2010

time  :  8.00 pm - 12.00 am

venue  :  dewan tun abdul razak

theme  : classic retro


malam td merupakan dinner yg plg best + memorable + gempak yg penah aku hadiri spjg aku brada di UKM.... n yg aku plg trharu skali sbb aku da final year.... mmg trasa keharuan nye rasa kehebatan dinner mlm td tmbah2 da final year...


TWO THUMBS UP TO TEKNORAT MEDIK '10 YG BERJAYA MENGADAKAN ANNUAL DINNER YG SUGGUH GRAND... CONGRATZ GUYS..... BTUL2 SUPERB DINNER MLM TD....


1st skali yg mnarik prhatian aku mula2 skali bla da dduk kat seat table no.15, aku perasan ad 6 org dak2 cam dak tadika yg kat tepi stage nk wat  prsembahan...
cute giler custome retro diorg.. yg laki ngan rambut afro n sluar agogo, pompuan ngan rmbut kaler pink, biru n .... (x igt lg 1...)... n diorg menari rentak retro... terkedu n terkesima n terpegun aku time tu....
semangat n bersungguh dak2 tu mnari.... trutama dak pmpuan rmbut pink... tgk dak tu aku tringat kat miya, adik bgsu aku kat umah.... aku rs kalo dia mnari mmg smangat la cam dak rmbut pink tu la... hahaha....
(mama miya...!!!) mmg x lpas mata aku tgk diorg mnari smpai abes....


then cam bese la ucapan demi ucapan, then perasmian, start mkn, cabutan bertuah n other persembahan yg mantap gak.... klaka tgk teter musikal yg 1st sbb tgk ada 4-5 org lelaki msuk stage pastu mnari cam org x rela.... tp mmg syok tgk.... next plak prsmbhn tarian dr plajar UKM rsnye... pn bleh thn hbat tarian diorg.... 
CONGRATULATION U GUYS FOR THE EXCELLENT PERFORMANCE....


n, inila acara kemuncak yg dtggu2... persembahan RUFFEDGE... wOOOhOOO....
mmg berganjak aku ke meja dpan.... hahaha.... cam org jakun.... tp xpe bkn slalu pn dpt jmpa RUFFEDGE...  mlm tu RUFFEDGE sgt la sporting.... mmg mlm tu terjatuh chenta sm diorg.... hahahah....
diorg perform lagu bila rindu, khayalan n single trbaru, ke udara... seriously, mmg sgt3 best... smpai da xtau nk gmbrkn cmne lg best tu... hahahha... (sgguh hiperbola aku ni...)


pas abes je RUFFEDGE perform, aku n nana igt nk ke blkg stage nk catch up ngan diorg n tgkp gmbr skali...
tp x ksmpaian so ktorg pn psrah je la... then pas abe sesi bergmbar ngan BFF KAJAI, kitorg pn blek la...
tgh mnuju ke tmpt prking moto, tnmpkn AZAN n NINE ngan bergmbr... apa lg ktorg pn trus mnuju ke arah diorg n tgkp gmbr skali... mmg rezeki mlm tu, dpt gak la lpaskn gian n mngidam nk brgambar ngan RUFFEDGE.... 


haishh.... ska giler ngan gmbr nie...


ngan NINE... hensem n wangi....

ngan AZAN... cute n comel n pn wangi....
hahaha....



p/s : jgn jeles ye kwn2 yg len... mgkin rzeki sy n kgkwn lbih skit mlm tu... xleh nk digmbrkn ngan kata2.... mmg.... WOOOwW...!!!!  mmg THE MOST MEMORABLE NIGHT IN MY LIFE....

i'M SoRRY DeaR....



to whom it may concern :


i'm sorry 'coz i lied to u...

but sincerely, it wasn't my intention....

n i know how will u react if i am going to spill the bean....

i'm not selfish, but i don't want to hurt your feelings....

n last but not least, i'm sorry i lied n i'm sorry for not being honest n true....





Thursday, March 11, 2010

RaCiNG TiMe....

VRooM VRooM......

nana n tkah....

jom RACING sama2....

hehehe....

kta tgk spe dpt pecut dlu...

hahaha....


entry xde kene mngena ngan LUMBA HARAM....
shhhh... rahsia....~~


FuLL oF ReGReT....


to : tikah, nana, ecah n kaka....


sesugguhnye, aku rasa rugi sgt2 sbb x join kamu2 g TS ari ni....

kalo x msti dpt jln2 usha2 bju cute2 n cntik2....

smbil2 tu usha2 mamat ensem n cute n stylo kat sn.....

huhuhhu....



akustilltakdapatnakbeliselendanguntukdinnermalambesok

Followers