Wednesday, April 21, 2010

MoSKiTo....

asal aku ingat ari ni ari selasa eak...??? padahal da ari rabu..... mungkin sebab mau lambat2 kan masa untuk jawab last paper n hadapi viva NEXT WEEK.... tapi pape pun aku akan wat yg TERBAEKK.... n BERSERAH PADA TAKDIR.... hehehe....

ari ni aku da plan dari malam tadi yg aku nk selesaikan hal yang blom selesai kat fac... so awal gak aku bangun selepas tido awal mlm tadi... hehehe.... pegi fak nek la moto... moto yg xde masalah.... LAGI.... sebelum pegi aku check la minyak... oooh.. da sikit.... so dalam kpale da set pas gi fac nak gi isi minyak.... then, bermula la perjalanan aku gi fac.... da selesai, aku pun kluar ukm gi stesen minyak shell kat bangi... still moto aku ok je... no problem....

dalam perjalanan tu aku sipa berkira2 brape hengget aku nak isi... kalo rm3 takut x penuh, tapi kang kalo rm4 terpenuh lak.... xkan nk isi rm3.50...??? cam merepek je.... so aku wat keputusan isi rm4... kalo terpenuh kang minx la bakinya... hehehe... even 20 sen pun berharga skang.... sambil2 tggu tangki penuh, aku ingat nak gi pam tayar moto gak sebab rasa kempis sikit.... so plan pas isi minyak, gi pam tayar..... dengan tanpa syak wasangka, aku pun tekan la starter moto... xde bunyi.... selalunya bila tekan starter dia ada bunyi keteh, keteh, keteh.... ni xde langsung.... !! then, aku rasa aku mimpi kot... aku try lagi 2-3 kali.... pun xde bunyi.... HAISH..... aku da mula angin.... MOTO AKU ROSAK N KAT SHELL LAK TU....!!!! ARGHH.... camne nak balik ukm nih...??? aku da mula risau...

pastu aku alih moto kat tepi, bagi laluan untuk orang len isi minyak.... aku bukak skru kat seat n kat tempat letak kaki sebab nak check sama ada bateri @ fius dia yang problem.... yang dekat seat tu aku nak try start pakai screwdriver.... moto aku cacat sikit sebab xde starter manual tu... huhuh.... n dua2 x berjaya... aku kol orang tersayang n bagitau yg moto wat hal yg sama... LAGI.... n nasib bek dia on the way nak ke putrajaya, so dia la yang akan bawak moto tu ke bengkel.... sori susahkan u....

pastu, sambil tunggu orang tersayang datang, aku SMS tika bagitau moto aku rosak n aku terkandas kat shell... tikah yg terkejut n risau sebeb aku sorang2 telah contact nana, nak minx tolong jemput aku kat shell....
x lama pastu, nana lak SMS tanya aku di mana n nanti kalo dia da sampai bilik, dia jemput aku.... huhuhuh... sungguh terharu.... THANX DEAR NANA n TIKA.... ecah lak SMS tny nak gi makan x... aku pun yes sebab ada gak la kawan nak makan... THANX GAK ECAH sudi teman aku makan....

so, moto MOSKITO tu dihantar ke bengkel dengan cara orang tersayang aku berpaut pada pintu penumpang depan yg da dibukak tingkapnye, n nasib baik ada kawan dia skali... (maknanye gi putrajaya berdua nek kete).... so kawan dia drive n dia yg bawak moto tu sampai  bengkel... THANX n SAYANG KAMU... hehehe.... moto tu aku biar je kat bengkel n maybe petang ni aku baru gi tengok... so skang ni, aku BERSERAH PADA TAKDIR JE....


p/s: aku ingat ari ni ari yg bese2 je cam ari len2 tapi...... aish... malu aku kat shell tadi....
**kepada moto moskito ku, sampai ati lu wat wa camni, asal lu x rosak je kat kolej pas sampai wa kasi lu kenyang pun lu nak wat hal gak.... kang wa kurang sayang sama lu... baru lu tau....nanti tukar moto len baru tau....

3 comments:

kakachan said...

ohoi.. sadis lak.
sowi tak dapek membantu ang ezdi..
masih kat umah ketike itu. huu..
ni ang balik tak ni?

e.z.d.i.a.n.a said...

hahaha... xpe2 tarak hal...
hmm.. xtau lg...
aku blek kot...

TiKa LEh said...

hahaah..terharu je ke???blnje ar..aish..

Followers