Tuesday, September 29, 2009

today's lesson : tidy up YOUR room





alamak.... sori silap entry title... patutnya 'MY room'... ye.. aku rs sgt2 la lega + bangga + kembang idung sbab aku berjaya kemas blik aku yang bersepah... mmg da lm blik aku bersepah setat dr sebelum cti ry.... besela, org yg bz ngan esaimen xde ms sgt nk kemas2 nih... (ececeh...) tp disbbkan aku da xthn dgn ketidakemasan blik aku yg menyebabkn aku xleh tdo so aku start la kmas mlam td.... pastu sambg cket pg td... akhirnya puas gak ati sbb keadaan blik da kembali ke keadaan asalnye...

ok gambar2 kat ats tu adalah gmbar SEBELUM blik aku dikemas :

1) buku2 yg x tersusun (konon nk tnjuk yg aku ni rjin la n bz study... XDE
MKNANYE...!!)
2) pakaian yg bergantungan kat tingkap sbb mlas sgt nk sidai kat luar....
tkut
terbang dek angin atau ilang.. hahaha.... sbnrnye sbb aku tkut ujan
nnt nk
kene bsuh lg skali... da mcm umah pelarian da aku tgk...
3) seluar pn slambe je aku gntg kat mn2...jnji ad tmpat sgkut...
4) blik aku yg x btikar.... sbb kene curik ngan mkcik cleaner.... kot.... kpd
kgkwn yg
pnah dtg ke blik aku, sori byk2 sbb korg kene duduk ats simen
yang sejuk n
keras.... huhu.... bg duit ry kat aku byk cket ye spy aku leh
bli carpet kayu trus...

ok..??

pd sape2 yg x ska lgsg kemas blik tuh, bla skali skala kmas kdg2 kta trjmpa khazanah yg kta 'ter'smpan scr x sngaja cam cik li***.. xpn cik cti***... hahaha...bilik kta (kalo yg tggal kat kolej tue..) tmpat kta nk study, nk tdo, nk msak la kdg2... so mstila kta nk wat sume tu dlm keadaan yg selesa... tol x..??? lgpn kdg2 time kta kemas2 tue kta terjmpa benda2 yg boleh mgimbas kmbali kenangan atau memori yg lepas...
yg klaka ad, yg sweet ad, yg phit pn ad... so... ikut la ap yg korg nk pk....


last but not least, sape2 yg bc ni jgnla trase
cili atau mkn ati... entry ni just psal ap yg sy jrg wat yg boleh jd pengajaran tuk sy sndri... org len pn leh gak... ok..??? daadaa...

p/s : pasni leh la nk wat prtandingan blik tkemas... yg mnang mlm tu kta pi tdo rmai2
kat blik dia n sepahkn blek blik dia... hehehe....












1 comment:

Ashraful said...

yg baju tu menarik..hahhhah :)

Followers